Аналіз конкурентів у Facebook, не стандартний підхід

Іноді так хочеться переглянути рекламні інтереси, які використовує конкурент в рекламі, чи не так? Як же це зробити? Більшість таргетологів скаже що це неможливо, а я скажу — це цілком реально. Звісно, не завжди, але в принципі реально. 

Інструкція 

1. Знаходимо Facebook + Instagram сторінку конкурента, підписуємось, проявляємо активність (лайки, коментарі, збереження). 

2. Знаходимо сайт (якщо є), залишаємо там заявку (в ідеалі завдяки Facebook Pixel Helper перевірити щоб точно подія трекнулась).

3. Повторюємо перші 2 пункти декілька разів протягом декількох днів, в ідеалі це зробити не з 1 конкурентом, а з декількома. 

4. Час від часу заходимо в Facebook із ПК, ловимо там рекламу (крім ПК в ідеалі тестувати всі плейсменти, тобто заходити в Facebook + Instagram із ПК та смартфону). 

5. Бачимо оголошення конкурента (нарешті) — натискаємо на 3 крапки справа зверху — «Чому я бачу цю рекламу?» — дивимось налаштування таргету: там може бути інформація про гео, про вік, про цільові інтереси або аудиторії, в які ви входите. 

Як це можна застосовувати? 

Перш за все — глибинний аналіз конкурента або конкурентів, щоб зрозуміти загальну динаміку рекламодавців та їх потенційну ЦА. Друге застосування — якщо у вас взагалі немає ідей щодо запуску реклами, можна хоча б завдяки аналізу дізнатись трішки більше, щоб сформувати базові гіпотези для тесту.


Коментарі

Залишити відповідь