Час від часу читаю різноманітну бізнес літературу — це можуть бути як електронні книги, так і паперові. В цьому пості хочеться похвалити українських авторів за їх стиль написання. Це мій особистий суб’єктивний досвід, але надзвичайно хочеться поділитися з вами. 

Новий етап прочитання бізнес літератури почався у мене із книги «Спитай маму», книга про mom test, потім була книга «22 непорушних законів маркетингу», потім «Бізнес в стилі фанк» і так у мене помалу почала з’являтися звичка читати книги. Одна за одною йшли книги, але в більшості це були іноземні автори. 

Так було до того часу, поки я не знайшов книгу Нейромаркетинг авторства Вікторії Карп, яка мені надзвичайно сподобалась. Доволі компактно, стисло, корисно і захоплююче. Наступною була книга «Комунікаційна стратегія в бізнесі» Вікторії Берещак, після цього — «Створи і запусти прибутковий SaaS бізнес» Катерини Миронюк.

Які загальні тенденції я помітив? 

1. Іноземні книги, які зараз в більшості своїй в продажу або просто ті книги, які популярні — вони частково або повністю втрачають актуальність. Наприклад, там може йти мова про інновації 2007 року. 

2. В багатьох іноземних книгах багато «води». Іноді я заходжу в книжковий магазин, проводжу там 30-60 хвилин і аналізую вміст цих книг та дуже коротко проходжусь по сторінкам і бачу там дуже розтягнуту історію.

3. Книги українських авторів часто мають надзвичайно актуальну інформацію, яку можна використовувати тут і зараз.

4. Книги українських авторів містять мінімум води і максимум суті. Таке відчуття, що книга призначена не для тижневого читання, а для прочитання за декілька днів і можна вирушати застосовувати знання. 

Приємно бачити таку тенденцію щодо розвитку українського написання книг. Які книги українських авторів (бажано про бізнес) можете порадити ви? Надішліть мені в особисті повідомлення.


Коментарі

Залишити відповідь